Mer Hong Kong
En liten uppdatering om vad som hande i Hong Kong. Vi hade ju bara 3 dagar dar (4 trodde vi forst men det visade sig att vi hade last fel pa biljetten) och da gallde det sa klart att packa in sa mycket som mojligt. Vi borjade med en massa mat; anka och char sui (grillat marinerat flaskkott) blev det en hel del av, och sa massor med dim sum sa klart. Har tror jag minsann att det ar en Har Gow (angkokta scampi i risnudelknyten).
Maken fordrog vegetariska wokar med kinesisk svamp som formodligen ar varldens godaste inslag i en matratt. Sjalv skulle jag nastan kunna bli vegetarian om jag bara kunde fa tag pa sahar god svamp jamt (de svarta bitarna ar svampen).
Det vegatariska valet har sina forklarliga anledningar ibland...
Och nar vi inte riktigt visste vad vi skulle kopa pa marknaden sa var det bara att folja skyltarna...
En av hojdpunkterna var fantastiskt gott cream tea och scones pa lyxiga Hotel Intercontinental. Harligt att springa bort ifran allt oljud och all trafik och bara sitta och njuta i en sober hotellbar med utsikt over vattnet (som man visserligen inte ser sa mycket av har men det fanns i bakgrunden och till hoger om bilden). Kande mig som en Stepford wife. Det var sa posh att t.o.m. det oklanderliga guldracket bredvid mig hade inslag av cremefargat strutsskinn.
Teservicen var sa fin att den garna hade fatt folja med hem. Tur att den inte fick plats i handvaskan.
Vi akte bat och tog en bild pa oss sjalva. Faktiskt den enda bilden pa oss tva tillsammans.
Shortsen fick inte folja med ut - det var blasigt och kallt.
Durian - varldens mest knepiga frukt. Vi at den inte men det sags att den "smells like him, tastes like her" och om man ska ga efter det sa vet jag inte om det ar ett speciellt saljande argument. Nevertheless, coolt utseende.
Mer bilder finns har.
Labels: Resor
0 Comments:
Post a Comment
<< Home