Påtår please!
Saga vad man vill om Australien. Marklig kultur, mat/dryckesvanor, traditioner och alla de dar alska och hata-objekten man som invandrare ofta kan sitta och alta fram o tillbaks, men (!) kaffe och varm choklad ar nagot australienaren verkligen kan. Gjorde ett ambitiost (men ganska fanigt) nu-ska-jag-halla-ett-oga-pa-mina-utgifter-tankande haromdagen, och konstaterar snabbt att det ar svart att dra ner pa kaffedrickandet i det avseendet. Dels ar det den sociala grejen, det har med en trevlig break mitt pa morgonen/eftermiddagen, och ga och tjata lite nonsens pa ett soligt cafe... sedan ar det ju smaken ocksa. Australien har nog i sarklass det basta kaffet. Ja, forrutom Italien, men da blir man ju lite fargad av alla historiska, romantiska miljoer, spraket, koket och passionen i storsta allmanhet, sa Italien gar bort helt enkelt. I morse blev det en varm choklad for min del, en 'thick italian, dark chocolate'. Underbart gott, blev alldeles sockerhog, men det kandes helt ratt for en trakig torsdag. Dessutom smakade den ungefar som att dricka en japp, jajamensan. Straight to hell bara. Sa summa summarum, det har med kafferansoneringen, det gar kappratt for min del.
2 Comments:
Åh choklad!!! Jag har chokladförbud eftersom Vidar har kolik och då testar jag att sluta med choklad för att hans mage ska bli bra igen. Har riktig abstinens...
/Annika
Namen lillkillen... har han kolik? Hoppas att det inte gor sa ont for honom. Ojoj, stackare. ja, och sa hoppas jag saklart for din del att det blir battre snart sa du far ata choklad:)
Post a Comment
<< Home