Monday, October 27, 2008

Sverige Rockar

Wallander sands prime time fredagkvallar i australiensisk tv och har blivit omottligt popular. Kul! Det var en del snackis om serien pa jobbet idag och alla ar nyfikna pa vad mer svenskt det finns forrutom Bergman och alla 'typiska svenska' filmer, vad det nu innebar. En film som har fatt otroligt bra line up (las Sydney Morning Heralds recension nar den forst slapptes pa bioduken och har nastan tva ar senare) ar den dar 'fantastic but weird film of a choir", dvs "Sasom i Himmelen", direkt oversatt till "As it is in Heaven". Den ar alltsa den langst sanda biorullen genom tiderna i Australien och det ar ju en ganska anmarkningsvard titel for en sa speciell film. Kanske dags for "Låt den rätte komma in" att tas in nu nar allt svesnkt ar sa framgansrikt?

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej!
Så som i himmelen är en så bra film! Hoppas flera upptäcker den. Men jag gissar att skulle jag se den igen så kanske jag inte tycker likadant...låter man det gå flera år innan man ser om något så kan det ibland bli att man ser den med nya ögon kan inte fatta vad man såg vad som var så bra med den filmen första gången. Och ser man om en film på stört så blir man oftast insnöad på samma saker om och om igen...

Annat svenskt som jag gillar just nu är Jill Johnson som sjunger Joline (Dolly Partons gamla dänga) så där skönt som bara Jill kan!!!

Ha en bra dag!

9:25 PM  
Blogger Petra said...

Hej svejs Karin - absolut, sa kan det vara. Fast aven om den ar gammal nu sa ar den ny har och det ar jattekul att hora vad andra tycker om den.

Och apropa Joline - INGEN kan sjunga Joline sasom Dolly kan.:) Tycker jag. Halsa Magnus! KRAM!

4:14 PM  

Post a Comment

<< Home