Monday, May 22, 2006

Om utländskt leverne, espressolyx och ett nyvunnet vinsällskap

Pa fredagen tog vi en trevlig efter-jobbet-drink med Mikes kollegor. Vi hamnade pa Grand Hotel, ett stalle som forrutom namnet inte alls har nagot gemensamt med den Stockholmska tjusiga motsvarigheten. Laser man en av recensionerna om stallet sa lar man sig bla att 'the place stinks' och att vederborande inte kommer att besoka stallet igen forran 'they've cleaned the carpets' m.m. Han far det att lata extremt inbjudande.

Pa lordagen besokte vi Hemmassan i Sydneys Convention Centre i Darling Harbour. Massan holls i en gigantisk hall som med sitt stora utrymme nastan fick oss att vanda redan vid entren. Har fanns Home Surgery People, Design Experts och andra flashiga inredningtjanster. Medans man hemma kanske hade forvantat sig mer i temat om farger i rum, gor-det-sjalv-teman och kanske lite tips i traditionell "Antligen Hemma"-anda, sa var utbudet har mer betonat pa komplexa projekt och att anlita nagon som kunde gora det at dig.

Makabra utomhusbad – i swimming pool-storlek, jag skamtar inte – fanns det gott om, likasa kunde man bestalla 4 meter langa utomhuskok kompletta med grill, kokplattor och mikrovagsugn. Espressomaskiner, lyxiga sadana, som saldes for (‘a well invested’) $3900 , ca 22230:- radades upp. Det var glansande maskiner, stora som ytan av en halv diskbank. Den alforkladde forsaljaren med artiondets svada visade att halsningsfrasen ‘Welcome Petra’ kunde blinka till pa en digital display nar man nyvaken klev in till koket pa morgonkvisten. Rena heta-husfru-lyxen saldes det som, i syftet att slippa besvaret med krangliga knappar och kaffematt man aldrig lyckats lara sig. Smakprov fick vi och visst smakade kaffet alldeles fortraffligt men langt ifran argumenterbart att jamfora priset for tva (nastan) flygbiljetter hem. Matlagningskurser holls dar bland annat Herb crusted Kangaroo och annat allmant obskyrt slangdes pa grillen.

Efter 1 timmes sjallos vandring var vi bada sa fullstandigt uttomda pa australiensisk ‘hemstil’ att vi gick och satte oss i vinprovningsavdelningen dar – antligen - Europa kom pa given bestallning; Châteauneuf du Pape, Barolo, och nagon russinsot Chianti Reserva som jag inte kommer ihag namnet pa. Goda europeiska viner far man inte helt okomplicerat tag pa har. Det slutade med att vi gick med som medlemmar i vinklubben och kommer att fa tillgang till vinprovningstillfallen pa kryssningar och dylikt, later som det kan sluta med annu mer dyra inkop. Pa kvallen blev det Mikes hamlagade curry och ett urval DVDfilmer av bade bra och daligt slag, King Kong (paminn mig varfor vi hyr sadana filmer...), en fransk film “Out of the Closet” och klassiska “The Crow”.

Jag invigde mitt konstkit pa sondagen, men mer om detta sen.

1 Comments:

Blogger Annika said...

Vi såg också Kink kong i helgen. Herregud!! Den tog ju aldrig slut!! Hur många jävla djur kan man bli anfallen av på den där ön!?! Jag trodde att man skulle känna lite sympati när King Kong dog men min spontana reaktion var ÄNTLIGEN!!! för nu är filmen slut.

4:33 PM  

Post a Comment

<< Home