Thursday, May 28, 2009

(Fast) Food For Thoughts

Pa jobbet ar det full rulle. Den har veckan har det blivit sena kvallar nastan varje dag. Det gar ingen nod pa mig alls, fast idag kandes det extremt skont att ga hem i lagom tid och veta att det ar fredag imorgon. Nu blir det smyckestillverkning resten av kvallen.

Sahar sag dagens middag ut (dagens outfit ar lite svarfangad pa den har bloggen). Snabbt, superhalsosamt och kalsgott. Angkokt lax tillagad i en sadan dar dim sum-bambukorg. Prova vettja! Har man inte en korg sa bor man kunna kopa korgarna (och tillsats) i nagon av de asiatiska butikerna runt hotorget. Sahar gor man -

1. Lagg ned bakplatspapper i korgen.
2. Lagg ned fisken/kycklingen/gronsakerna, eller vad det nu kan vara, i korgen. Smaksatt efter humor. Sjalv valde jag farsk chilli, soja och olivolja pa min lax.
3. Lagg ned korgen i det kokande vattnet. Korgen kommer da att vila pa en slags upphojd stalplattform som bor komma med nar man koper korgen - detta for att korgen ska vila ovanpa vattnet och inte i. Hanger ni med?
4. Pa med grytlocket. Angkoka i cirka 4 minuter - kolla hur ratten ser ut.

Sa som sagt var, det gar SNABBT att angkoka, sa hall koll pa tillagningen sa minimerar du den sa kallade skosula-effekten (Yours truly har namligen testat och kan inte rekommendera den).

Food

Matblogg - javisst! On that note, nu borde det nastan vara lage att krypa ner i soffan med filmen/boken Fast Food Nation.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home