Tuesday, February 09, 2010

Bästa Pastan - Måste upplevas!

Hemgjord pasta ar nagot vi alltid har trott ska vara superkomplicerat. Men det visar sig vara jatteenkelt - bara man har gott om tid alltsa. En pastamaskin inhandlades for nagon manad sedan och i lordags var det dags att inviga den. Receptet foljde vi enligt instruktionsboken som foljde med men jag har efter forsta forsoket ocksa googlat runt lite pa olika siter och ser bl.a. att Jamie Oliver, Gordon Ramsay & co kor enligt samma devis. Agg och mjol. Svarare an sa ar det inte.

Vi anvande oss av 5 st stora agg, 8 dl mjol och pa slutet doppade jag fingrarna i vatten nagra ganger for att liksom knyta ihop degen - detta ser jag aven att Jamie Oliver har gjort. Allt knadades ifran grunden pa diskbanken. Det ar viktigt att man knadar lange och val, ju mer knadning desto battre deg. Degen ska till slut bli len och fin, varken kladdig eller torr utan helt enkelt bara silkeslen. Fick knada i sakert 15 minuter innan jag kom till det stadiet. Sedan i med degen i pastamaskinen. Har borjade det svara vid den forsta anblicken.

Iden ar alltsa att man vevar igenom degen tills den kommer ut pa andra sidan. Degen borjade dela pa sig forst och det var bara att borja om fran borjan. Vi upptackte snart att det var lattare att dela upp degen i mindre portioner sa att man hade lite enklare hantering. Val ute pa andra sidan ar det bara att fortsatta mata in samma deg och veva. Efter ett antal ganger kan man andra tjockleken pa pastamaskinen sa att degen till slut blir tunnare och tunnare.

Vi gjorde alltsa ravioli och hade gjort en fyllning pa finhackad svamp, varlokar, vitlok, parmesanost och salt & peppar. HUR GOTT SOM HELST. Raviolin formades sedan i knyten med den lilla vita degknytsklamman pa bild langre ned. Kanterna doppades med agg for att binda ihop det hela. Vi serverade raviolin valdigt enkelt; med nagra skvattar tryffelolja och parmesanost over. Ja, som sagt, det tal att sagas igen; hur gott som helst. Och givetvis den perfekta loparmaten:)

Len deg - varken klibbig eller torr
Pasta 008

Kor igenom degen i pastamaskinen en massa ganger for att fa en lang, slat och tunn deg....
Pasta 012

Ravioliknytena knyts sedan ihop i den har lilla mackaparen...i med fyllning forst och klam ihop. Busenkelt.
Pasta 014

Pasta 015

Et voila - fardiga raviolis som kokas i mycket vatten (minst i 22 minuter - det ar ju farskpasta)
Pasta 019

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Vad snygga raviolos!! Verkar vara en bra maskin det där!! Kram mamma

4:28 AM  
Blogger Petra said...

Ja, och smaken - helt outstanding!! Over forvantan faktiskt!!

9:17 PM  

Post a Comment

<< Home