Friday, December 18, 2009

Jul i Vårt Hus

Pratade ju om att kla "granen" for ett tag sedan men eftersom vi ska dra norrut och inte vara hemma over jul kom vi aldrig till skott med nagon gran. Det blev sa mycket projekt av det hela forra aret att det blev svart att genomfora (hitta ratt typ av grenar, spraya dem vita, sprinkla over glitter, lata torka over natt pa balkongen....etc, etc). I ar har vi istallet hangt upp julganskulorna langs etagebalkongen upptill (kallas det etagebalkong? Hur som helst, overvaningen helt enkelt). Det blev faktiskt jattefint och ganska juligt. Annars har jag saklart nagra roda ljus, bockerna Karl-Bertil Jonssons jul, Viktor Rydbergs Tomten och nagra engelska klassiker A Christmas fairytale framme, samt lite annat juligt som nagra sma tomtar och en angel.

I solljus ser det ut sahar. Kanske inte sa stamningsfullt och juligt i +34C, stralande sol och klarbla himmel....
Christmas 020


Men nar det morknat efter attasnaret pa kvallen ser det ut sahar - betydligt mysigare
Christmas 008

Man far forestalla sig att man precis kommit in fran en snostorm ute och ska precis varma upp en panna glogg...(far bara se till att stanga av air condition forst...)
Christmas 004

Roda ljus bidrar ju ocksa till lite extra sverige-julkansla.
Christmas 018

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Snyggt med kulorna där under etagen. Mysigt på kvällen, det gäller att förhöja mysfaktorn. Kram mamma

4:01 AM  
Blogger Petra said...

Mamma - eller hur! Det ar ju lite svart eftersom klimatet inte inbjuder till nagon julkansla - men det ar val det som ar nackdelen.... Man far helt enkelt gora det mysigt med julmusik och julpyssel istallet.

KRAM

12:30 PM  

Post a Comment

<< Home